A medence csempe helyett jobb megoldás a fólia

medence csempe

Megosztom a bejegyzést

Miért jobb a medence csempe helyett a fólia?

  • Kedvezőbb ár

A modern medence fólia egyre népszerűbb hazánkban is, többek közt azért, mert felhelyezése, illetve felújítás esetén cseréje sokkal kevesebbe kerül a medence csempe- vagy kőborításénál. Így ha medencéjének jót tenne egy kis megújulás, nem kell anyagi szempontokra hivatkozva halogatnia a munkálatokat; pár napon belül „új strandon” csobbanhat.

  • Sima felszín

A hagyományos medence csempe vagy kőburkolattal ellentétben a fólia sima, egységes felszínt biztosít, illetve nem kelt rideg érzést, és a napfény sem fakítja ki. Nem ütközünk bele semmilyen kiszögellésbe,  és nem is olyan kemény, mint a kő vagy a csempe.

  • Könnyen tisztítható

A medence fóliabevonata folyamatos, hiszen nincsenek fugák, így ezek nem is tudnak bepiszkolódni, elszíneződni, rontva a medence esztétikai tulajdonságait. A védőréteg jóvoltából a fólián nem telepszenek meg a gombák, az algák vagy a penész. Sokkal könnyebben tisztítható, mint a hagyományos medence csempe- vagy kőburkolat, ezenkívül strapabíró és vegyszerálló.

  • Rengeteg szín és minta választható

Medence építés vagy felújítás előtt a fólia színét ön választja ki, ez illeszkedhet a kerti bútorokéhoz, de persze lehet klasszikus fehér vagy világoskék is. Mintásat is kérhet, akár úszkálhatnak halak vagy delfinek is a medence alján. A borítás idézheti a tenger hullámzását, a márvány erezetét vagy az ókori római fürdők mozaikcsempéit is. Sőt, akár néhány évente váltogathatja is a mintát, hiszen a fólia cseréje gyors, egyszerű, és bontás nélkül megoldható, nem úgy, mint a medence csempe esetében.

  • Egyszerű felhelyezés és csere

A medence fóliát elég az úszómedence pereméhez rögzíteni, hiszen a víz nyomása tartja a helyén. A felújítása is nagyon egyszerű, nem költséges, és mindössze három nap alatt megoldható, nincs felfordulás és kosz sem, nem kell a medence csempét bontani, sittet elvitetni.A medence fólia egy helyszínen méretre összehegesztett vízzáró fólia bélés, ami süllyesztett víztükrű és feszített víztükrű úszómedencéhez egyaránt alkalmas. Szép, tiszta, egységes és modern felszín a hagyományos kő, vagy csempeburkolás helyett.

A medencefólia kiválóan alkalmas régi úszómedencéje újjávarázsolásához.

Medence fólia divatos színekben

Az úszómedencék is követik a divatot, alkalmazkodnak az Ön igényeihez, az épület és a kert stílusához. Hol van az kőbe vésve, hogy csak egyen világoskék lehet egy medence belülről?

A medence fóliázás világszerte elterjedt és régóta bevált burkolási forma színvilágával és változatos mintázatával ma már egyre nagyobb teret hódít Magyarországon is.
A medencefólia színét a lakás, a burkolatok, vagy éppen a kert hangulata határozza meg: Csak kékből 3 féle mélység kapható, de lehet hófehér, vagy szürkés is.

Aki a mintákat szereti, annak a hagyományos óceáni hullámok mellett az antik fürdők mozaikburkolatát idéző képek, mintázatok, vagy éppen a márványborítás illúzióját keltő fólia lehet a kedvence.

A medencefólia mintázata lehet még a víztükör felett futó antik mozaik dekorcsík, elegáns dizájn, vagy játékos tengeri minták, delfinek is.

A gyors kivitelezhetőség, a hagyományos burkolaténál kedvezőbb ár miatt igen kedvelt a hazai medencetulajdonosok körében. Nem utolsó sorban az úszómedence fólia burkolat komfortosabb érzetet biztosít, mint a már elavultnak számító, drágább és ridegebb medence csempeburkolat, emellett tisztítása is egyszerűbb.

A leginkább használt úszómedence fólia típus az Alkorplan. Ez a cég több évtizedes múlttal garantálja az általa gyártott fóliák világszínvonalát tartós és szép színek, strapabíró, vegyszerálló kivitel.

Tovább a medence fóliákhoz >>>

Egyszínű fóliatípusok a medencékhez:

• 1,5mm vastag szöveterősített fólia (helyszíni kivitelezésre, leginkább strapabíró, nagyobb családi vagy közületi medencéhez);
• 1,5mm vastagságú csúszásmentes fólia (kifejezetten lépcsőkre, feszített víztükrű medencéknél a bukóél fóliázására)
• 0.75mm vastagságú fólia (nem szöveterősített, esetlegesen helyszínen is kivitelezhető, olcsóbb fóliakategória, kisebb családi medencéhez)

Mintás fóliatípusok a medencékhez:

A fenti fóliatípusokon túl az úszómedence fóliák új generációja:
• 1,5 mm és a 0,75 mm vastagságú mintás fóliák, melyek a bacilusok, algák és a penész megtelepedését gátló bevonattal, rendelkeznek és könnyű a tisztításuk is. A napfényben évek alatt sem fakulnak ki.

 Egyszínű és mintás medence fóliák

Nézze meg, vajon Önnél melyik medencefólia lenne a legjobb! Kérjen helyszíni felmérést, bemutatást: Egyeztessünk telefonon: 

Tipp: ne egyedül várjon minket, a család és a barátok is segíthetnek a medencefóliája kiválasztásában!

medenceépítés.net

További cikkek a témában

Értesülj első kézből!